Bozcaada Gezi Rehberi

Bozcaada, son yıllarda tatilcilerin gözde tatil noktalarından birisidir. Yaz aylarında insanlar adeta adaya akın etmektedir. Temiz denizi, canlı ada sokakları, rengarenk evleri, festivalleri, sahildeki kafeterya ve restoranları ile insanları kendine çekmektedir. Adaya kısa bir feribot yolculuğu ile ulaşılması da bir artıdır.

bozcaada sokakları
Sarı Panjurlu Ev ve Ada Sokağı

Bozcaada’nın üzümü meşhurdur. Tabi ki üzüm meşhur olunca şarap yapımı da adada öne çıkmaktadır. Hatta yaz döneminde bağ bozumu şenlikleri yapılmakta ve insanlar doyasıya eğlenmektedir.

Adada konaklama genellikle butik oteller veya apart oteller ile sağlanmaktadır. Adadaki eski Rum evlerinin bir çoğu günümüzde restore edilmiş ve buralarda ev pansiyonculuğu veya cafe-restoran hizmeti verilmektedir.

Bozcaada Butik Otel
Adada Hizmet Veren Bir Butik Otelin Dıştan Görünüşü

Ada nüfusunun büyük kısmını artık Türkler’den ve son yıllarda büyük şehirlerden gelen kişilerden oluşturmaktadır. Adada Rum nüfusu son derece azalmıştır. Ada yazları nerdeyse kendi nüfusunun 10 katından daha fazla ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

Bozcaada Coğrafi ve Tarihi Bilgileri

Bozcaada ya da bilinen eski adı ile Tenedos, Türkiye’nin üçüncü, Ege Denizi’nde ise Gökçeada‘dan sonra ikinci büyük adasıdır. Çanakkale’nin ise nüfus bakımından en küçük ilçesi konumundadır. Ayrıca Türkiye’nin köyü olmayan tek ilçesidir. Yüzölçümü 40 km² olan adanın, anakaraya uzaklığı ise 6 km civarındadır. 2018 yılı verilerine göre ilçe nüfusu 3023’tür.[1] Adada kış aylarında nüfus azalmakta, yazları ise tatilcilerle birlikte fazlasıyla artmaktadır. Ayrıca ilçede 20’den fazla Rum asıllı Türk vatandaşı ikamet etmektedir.

bozcaada sahil restoranlari
Limanda Yer Alan Restoranlar ve Kafeteryalar

Bozcaada’da 12 adet koy ve 12 adet de burun bulunmaktadır. Adanın etrafında ise irili ve ufaklı 17 adacık yer almaktadır. Kış mevsiminde akan ufak tefek derelerin dışında akarsuyu bulunmamaktadır.

Bozcaada mimarisi, Rum ve Türk kültürlerinden izler taşır. Eskilerden kasaba merkezini Rum ve Türk mahallesi olarak ikiye ayıran derenin yerine günümüzde Çınar Çarşı Caddesi bulunmaktadır. İlçe merkezi şimdilerde Cumhuriyet Mahallesi ve Alaybey Mahallesi olarak iki mahalleden oluşmaktadır. Cumhuriyet Mahallesi’nde Rum mimarisine, Alaybey Mahallesi’nde ise Türk mimarisine ait izler taşıyan yapılar bulunmaktadır. Sosyal ve dini yapılar mahallelere göre dağılmıştır. Kilise ve küçük şapeller Cumhuriyet Mahallesi’nde, cami, hamam, çeşme, namazgah gibi Türk kültürüne özgü yapılar Alaybey Mahallesi’ndedir.

alaybey camii avlusu
Alaybey Camii Avlusu

Ada merkezinde eski mahalle ve sokaklarda klasik yapı geleneği korunmaktadır. Adanın tümünün doğal ve arkeolojik sit alanı olması, tüm yapıların ve bina onarım çalışmalarının Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından denetlenmesi sebebiyle, çarpık bir yapılaşma görülmemektedir. Böylece adanın mimari dokusu korunmakta ve restorasyonlar kendine özgü yapı tarzı dikkate alınarak yapılmaktadır.

Bozcaada’da Görülecek 10 Yer

1. Meryem Ana Kilisesi

Meryem Ana Kilisesi
Meryem Ana Kilisesi

Rum Ortodoks Cemaati’ne ait ve ibadete açık olan tek kilisedir. Rum mahallesinde bulunan ve 1869 yılında inşa edilen kilisenin dört katlı çan kulesi vardır. Normal günlerde ziyarete kapalı olan kilisenin içini görmek isterseniz, Pazar günleri sabah 08:00’de yapılan ayine katılabilirsiniz.

Meryem Ana Kilisesi Konumu

2. Bozcaada Yeni Kale

bozcaada yeni kale
Bozcaada Yeni Kale’den Ada Merkezi Manzarası – Erkmen Senan

Adında yeni sözcüğü bulunmasına ve sahilde yer alan Bozcaada Kalesi’nden çok sonraları inşa edilmiş olmasına rağmen kaleden çok harabeden ibarettir. Ada merkezinin tamamını görebilen stratejik bir noktada yer alan yeni kaleye gitmek isterseniz, merkezdeki taş ocağı yanından yürüyerek çıkabilirsiniz.

Yeni Kale Konumu

3. Bozcaada Kalesi

Kale, ada merkezinde ve deniz kıyısındadır. Feribot ile adaya yanaşırken sağ çaprazda yer alır ve adayı izleyen kişinin ilk olarak gözüne çarpan yeri sayılabilir. Türkiye’nin en iyi korunmuş kalelerinden biri olan Bozcaada Kalesi, tarihte Fenikeliler, Cenevizliler ve Venedikliler tarafından kullanılmış. Bugünkü görünümüne ise Fatih Sultan Mehmet Han zamanında (1455), var olan kale kalıntıları üzerine yeniden inşa edilmesiyle kavuşmuştur.

bozcaada kalesi
Tepeden Kale Görüntüsü

Kale içinde, ada çevresindeki denizin altından çıkarılan amforaların sergilendiği bir oda yer alıyor. Kale bahçesinde ise bir takım tarihi eserler ve eski mezarlar yer alıyor.

09:00-20:00 saatleri arasında ziyaretçiye açık olan kaleye giriş ücreti 2022 yılında indirimli 5₺ ve yetişkin 10₺’dir. Kale içinde ayrıca bir de çay bahçesi hizmet vermektedir.

Bozcaada Kalesi Konumu

Bozcaada Kalesi’nde burçlara dahi çıkılabildiği için çok dikkatli olmakta yarar var. Özellikle çocuklar ile gittiğinizde bu konuda kendi güvenlik önleminizi almanızı tavsiye ederiz. Burçların dışından aşağıya düşme tehlikesi vardır ve sonucu çok üzücü olabilir. Aman dikkat!

4. Ayazma Manastırı

Ayazma Manastırı
Ayazma Manastırı İçten Görünümü

Adanın güney tarafında yer alan ve adını su kaynağından alan Ayazma Manastırı, Ortodoks Rumlar’ın dini yapısıdır. 1734 senesinde Manolaki Manolidis tarafından Azize Aya Paraskevi adına yapılmış olan manastırda sadece özel günlerde ibadet yapılabiliyor.

Ayazma Panayırı olarak adlandırılan ve her yıl 26 Temmuz’da kutlanan Aya Paraskevi Günü, manastırın ibadete açıldığı günlerden biridir.

Çınar ağaçlarının yer aldığı manastır bahçesinde, 2014 yılında bir Rum aile restoran açmış ve halen işletmektedir. Huzur dolu bir bahçede işletilen işletmede mola vererek ambiansın keyfini sürebilir ve eski taş çeşmeden su içerek gerçek adalı olabilirsiniz.

Bir rivayete göre; Ayazma Manastırı bahçesinde yer alan tarihi çeşmenin suyundan içenler yalnızca gerçek adalı kabul edilirlermiş.

Dini yapının alt tarafında bir de mağara bulunuyor. Bu mağara zaman içinde bir dilek mağarasına dönüşmüş. Mekana gelen ziyaretçiler buraya da uğrayarak mum dikerek, taşları üst üste koyarak dileklerde bulunuyorlar. Birbirlerinin üzerine yerleştirilmiş taşlar ise dilenen evleri sembolize ediyor.

Ayazma Manastırı Konumu

5. Polente Feneri ve Rüzgar Gülleri

Polente Feneri ve Rüzgar Gülleri
Polente Feneri ve Rüzgar Gülleri

Burası adada olup da güneşi uğurlamak isteyenlerin ya da kısaca gün batımının eşsiz silüetlerini seyretmek isteyenlerin uğrak noktası. Gün batmasına yakın merkezden kalkan minibüsler buraya yolcu taşıyor ve gün batımının ardından merkeze geri dönüyor.

Buraya piknik sepetiyle gelen de var, adadan aldıkları şarapları ile gelen de ya da sadece manzaranın tadını çıkarmak için gelen de var.

Polente Feneri ve Rüzgar Gülleri, yaz aylarına denk gelen bayramlarda ve resmi tatillerde çok kalabalık olabiliyor. Bunu bilerek gitmenizi öneriyoruz.

Polente Feneri Konumu

6. Bozcaada Müzesi

Bozcaada Müzesi
Bozcaada Müzesi Girişi

M.Hakan Gürüney girişimleri sayesinde kurulan ve adaya ayak basan ziyaretçilerin, adanın geçmişi ile alakalı bir takım bilgilere sahip olmasını amaçlayan bir yerdir Bozcaada Müzesi.

Ada’dan toplanan eşyalar ile her geçen gün içeriği artmakta olan müzede bir de hediyelik eşya mağazası bulunuyor. Bu mağazadan ada ile alakalı kitaplar, seramik kupalar, takılar ve birbirinden çeşitli hediyelik eşyalara erişebiliyorsunuz.

Müzenin açık olduğu tarihler 1 Mayıs ve 31 Ekim arasındadır ve 11:00-20:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Müze İletişim Telefonu: 0532 215 60 33

Bozcaada Müzesi Giriş Ücreti: Yetişkin: 25₺ | Öğrenci (İndirimli): 15₺ – (2022)

Müze Konumu

7. Köprülü Mehmet Paşa Camii, Alaybey Camii ve Hamamı

Köprülü Mehmet Paşa Camii
Köprülü Mehmet Paşa Camii İçi

Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa tarafından 1655 yılında onarımının üstlenildiği bir camidir. Bu nedenle Köprülü Mehmet Paşa Camii adını almıştır. Daha öncesinde inşa edilmiş olan caminin ise Venedikliler tarafından yıkıldığı düşünülmektedir.

Kitabesi olmayan bu caminin adı halk arasında Yalı Camii olarak da bilinmekte ve kullanılmaktadır. İbadete açık olan cami, kare benzeri bir yapıdadır ve kırma çatılıdır. Bazı kısımları kesme taştan yapılmış olan caminin kesme taş dışında kalan kısımları sıvadır.

Köprülü Mehmet Paşa Camii Konumu

Alaybey Camii
Alaybey Camii İçi

Alaybey Camii ve Alaybey Hamamı ise konum olarak merkezdeki parkın karşısındadır ve ibadete açıktır. Miralay Ahmet Bey tarafından yaptırıldığı düşünülen caminin avlusunun ortasında küçük bir de mezarlık bulunmaktadır. Sadrazam Halil Hamit Paşa’nın da kabrinin yer aldığı bu mezarlıkta toplamda 14 adet mezar bulunmaktadır.

Alaybey Hamamı ise Alaybey Camii’nin hemen yanında bulunur ve 18. yüzyılda inşa edildiği düşünülmektedir. 1960 yılından itibaren kullanıma kapatılmış bir haldedir.

Alaybey Camii Konumu

8. Bozcaada Namazgah ve Çeşmesi

namazgah çeşmesi ve meydanı
Namazgah Çeşmesi, Arkadaki Park Namazgah Meydanı

Geçmişte namazların kılındığı, şu an ise park olarak kullanılmakta olan ve Türk mahallesinde yer alan eski bir yapıdır. Kıble taşı kayıp olan namazgahta eskiden bayram namazları kılınırmış.

Namazgah Çeşmesi ise Namazgah Meydanı’nda yer almakta olan ve Sadrazam Öküz Mehmed Paşa tarafından yaptırtılan eski bir çeşmedir. Kitabesinde 1703 tarihinde inşa edildiği belirtilen çeşme kare yapılı ve aynı zamanda sarnıçlıdır.

Namazgah Çeşmesi Konumu

9. Aburga Ahmet Dede Türbesi

Aburga Dede Türbesi
Aburga Dede Türbesi

İçerisinde Osmanlılar’dan kalma en eski mezarın (1714) da yer aldığı ve toplamda on adet mezar bulunan bir türbedir. Aburga Dede hakkında ise pek fazla bilgi yoktur. Bilinen bilgiler ise rivayetlerden öteye gidememiştir. Bir rivayete göre Aburga Dede eski bir denizciymiş, başka bir rivayete göre ise Bozcaadalı bir mutasavvıf. Türbe ise günümüzde hala ziyaretçilere açık durumdadır.

Aburga Dede Türbesi Konumu

10. Göztepe

Göztepe'den Ana Manzarası
Göztepe’den Ana Manzarası

192 metrelik yüksekliği ile adanın en yüksek noktasıdır Göztepe. Açık bir havada Göztepe’ye çıkarsanız, Bozcaada’nın bütün yeryüzü şekillerini, koylarını ve yerleşim yerlerini rahatça seyredebilirsiniz. Ayrıca Çanakkale Boğazı, Gökçeada (İmroz), Midilli ve Semadirek adaları da bu noktadan rahatça görülebiliyor.

Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada (İmroz) hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, Gökçeada’da Gezilecek Yerler ve Gezi Rehberi başlıklı yazımıza da göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Göztepe’ye ada merkezinden yürüyerek yarım saat gibi bir sürede çıkılabildiği gibi otomobil ile de çıkılması mümkündür. Fakat adayı etraflıca keşfe çıkma niyetindeyseniz daha güncel ve detaylı bir liste olarak Enuygun.com’un 45’ten fazla maddeli Bozcaada’da gezilecek yerler listesini buradan inceleyebilirsiniz.

Göztepe’de rüzgar şiddetli olabileceği için tedbirli gitmenizde fayda vardır.

Göztepe Konumu

Bozcaada Etkinlikleri Nelerdir?

Bağ Bozumu Festivali'nden Bir Görüntü
Bağ Bozumu Festivali’nden Bir Görüntü
  • Bozcaada Yarı Maratonu: Haziran’ın ilk haftasında gerçekleştiriliyor.
  • Bozcaada Uluslararası Yerel Tatlar Festivali: Haziran’ın ortalarda düzenleniyor.
  • Salhane Şarap Tadım Günleri ve Şarap Söyleşileri: Temmuz’un ilk haftasında düzenleniyor.
  • Ayazma Panayırı: Aya Paraskevi: 26 Temmuz’da kutlanır.
  • Ozanın Günü ve Homeros Okumaları: Ağustosun ilk haftası düzenleniyor.
  • Erken Bağ Bozumu Günleri: Ağustos’un ortasında düzenlenir.
  • Bozcaada Caz Festivali: Ağustos’un son haftası düzenleniyor.
  • Bozcaada Kültür Sanat ve Bağ Bozumu Festivali: Eylül’ün ilk haftası düzenleniyor.
  • BİFED – Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali: Ekim ayının ikinci haftası düzenlenir.

Bozcaada Plajları, Nerede Yüzülür?

Tuzburnu Koyu'ndan Bir Görüntü
Tuzburnu Koyu’ndan Bir Görüntü

Adada birbirinden güzel ve temiz plajlar bulunuyor ve Ege Denizi’nin harika mavilikteki suları adaya gelenleri cezbediyor. Kültür turu yapmak için adaya gelenler kadar, denizinde yüzmek için gelenlerin sayısı da oldukça fazla. Bu sebeple biz de adaya gittiğinde serinlemek isteyen ziyaretçilerimiz için Bozcaada Plajları ve Koyları listesi hazırladık. Fakat adada lodos ve poyraz rüzgarları etkili olduğu için “Hangi rüzgarda, hangi plaja gidilir?” diye düşünmeniz için ayırma gereği hissettik.

Bozcaada’da yer alan plajlar hakkında detaylı bilgiye ihtiyacınız var ise Bozcaada Plajları listesine göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Lodosta Yüzülecek Plajlar:

  • Kale Arkası Plajı: Merkezdeki Bozcaada Kalesinin hemen arkasında yer alıyor.
  • Poyraz Limanı Koyu: Ada merkezine 15 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor. Koyda yüzerken ayaklarınıza batmaması için deniz kestanelerine dikkat etmelisiniz.
  • Çayır Koyu: Herhangi bir tesisin bulunmadığı, asfalt bir yolunun bulunduğu ve kitesurf için gidilen yerlerden biridir. Göztepe’yi seyrederek yüzmek oldukça keyif verecektir.
  • Tuzburnu Koyu: Ada merkezinin sol tarafında ve en uç burunda yer alıyor. Deniz fenerinin hemen yan tarafında. Sol tarafındaki ufak koyda ise plaj işletmesi mevcut.
  • Tekir Bahçe Koyu: Bu lokasyon Bozcaada’nın deniz turizminin kalbi niteliğinde. Uzun bir kumsalı bulunan koyun etrafında ise oteller ve tatil köyü bulunuyor. Tatil köyünde denizin dışında ufak bir de aquapark mevcut.

Poyrazda Yüzülecek Plajlar:

  • Bozcaada Yat Limanı: Kale’nin surlarının hemen bitiminde yer alan ve yatların demirlediği liman, yüzmek isteyenlerin çokça tercih ettiği yerlerin başında geliyor.
  • Akvaryum Koyu: Mermer Burnu olarak da bilinen bu ufak koy, yaz aylarında denize girmek isteyenlerin uğrak noktalarından biri.
  • Sulu Bahçe Koyu: Genelde adada ikamet edenlerin sakin olduğu için tercih ettiği bir plaj. Habbele Plajı ile Ayazma Plajı arasında kalıyor.
  • Beylik Koyu: 2015 yılında bu koyda karaya oturan Mercy God isimli gemi sayesinde popülerliği artmış olan bir plajdır. 2019 yılında ise gemi, jilet yapılmak üzere parçalara ayrılarak koydan kaldırılmış.
  • Ayazma Plajı: Bozcaada’nın en çok tercih edilen ve en kalabalık plajı sayılabilir. Nedeni ise turkuaz rengi suyu ve ince kumudur. Plajda tesis ve restoran bulunuyor.
  • Habbele Plajı: Adanın popüler plajlarına nazaran daha sakin, tabanı kısmen kum ve taş olan bir plajdır.

Gökçeada’da Ne Yenir? Ada Lezzetleri

Ada Reçelleri Standı
Ada Reçelleri Standı
  • Bademli Kurabiye: Bozcaada’da kurabiye denildiğinde ilk olarak Çiçek Pastanesi akıllara gelse de, 2022 Eylül ayında adaya seyahat ettiğimizde buradan bademli kurabiye çeşitlerinden alarak çay yanında tükettik. Kurabiyeler garip bir şekilde bize lezzetli gelmedi. Sanki biraz bayatlamış gibiydi. Bu sebeple değişmeyen tadı ile Gökçeada’nın Efi Badem kurabiyelerinden bir kutu alarak yanımızda götürdük. Efi Badem kurabiyelerini ada merkezinden geçen ana cadde üzerinde hizmet veren Meydani Cafe’de bulabilirsiniz.
  • Bozcaada Çikolatası: Tamamen el yapımı ve adaya özgü aromalara sahip olan çikolataların tadına bakabilirsiniz.
  • Ada Reçelleri: Adanın ara sokakları da dahil birçok noktasında adaya özgü çeşitte reçellerden alıp kahvaltı sofralarınızı tatlandırabilirsiniz.
  • Deniz Ürünleri: Deniz kestanesi, asma yaprağında sardalya, lipsos buğulaması, ızgara kalamar adanın ilginç deniz ürünlerindendir.
  • Gelincik Şerbeti: Adada yetişen gelincik çiçeklerinden elde edilen şerbetleri, çeşitli ada ürünleri satan pazarda bulabilirsiniz.
  • Koruk Suyu: Henüz olgunlaşmamış üzüm tanelerinden elde edilen bir tür içecek. Yine ada pazarından bulunabilir.
  • Bozcaada Şarabı: Adanın en çok popülerleşen içeceklerin başında gelir. Adadaki bağlarda yetişen üzümlerden elde edilen şaraplar, akşam yemeği yenilen restoranlarda tüketilebilir. Yanında götürmek isteyenler ise ada merkezinde satışı gerçekleştirilen dükkan ve şaraphanelerden satın alabilirler.

En İyi Bozcaada Restoranları

Bir Balık Restorandan Masa Görüntüsü
Bir Balık Restorandan Masa Görüntüsü

Bozcaada’ya gittiğinizde lezzetli yemekler ve kaliteli bir hizmet almak istiyorsanız aşağıdaki mekan tavsiyelerimizi inceleyebilirsiniz.

  • Paşa Müdavim Bozcaada Restoran
  • Hasan Tevfik Restoran ve Zeytinyağı
  • Nisos Bozcaada
  • Madam Antula
  • Mahalli İdare Başkanlığı Sosyal Tesisleri
  • Kasaba Bozcaada
  • Madam Eleni Bağ Evi & Kahvaltı
  • Karga 7 Bozcaada

Bozcaada Otelleri, Pansiyonları ve Konaklama

Önal Taş Konak Otel'den Bir Görüntü
Önal Taş Konak Otel’den Bir Görüntü

Oteller, butik oteller ve günlük kiralık dairelerden birini tercih ederek adada konaklama yapabilirsiniz. İşte adada konaklama yapabileceğiniz yüksek puanlı bazı konaklama yerleri:

  • Hotel Fahri
  • Necdet Kaptan
  • Seher Hanım Konağı
  • Mylos Hotel
  • Radika Kır Evi
  • Lina Konuk Evi
  • Ada Evi MU
  • Önal Taş Konak
  • Le Mansion Otel
  • Aral Tatil Çiftliği

Bozcaada Nerede?

Bozcaada, Çanakkale’nin bir ilçesi olan Ezine’nin Geyikli Beldesi’nin tam karşısında kalıyor.

İstanbul – Bozcaada arası yaklaşık 370 km uzaklıkta olup, 5.5 saatlik sürüş mesafesindedir. Araç ile seyahate ek olarak, yarım saat/kırbeş dakika kadar feribot seyahati de süreye eklenmektedir.

Bozcaada’ya Nasıl Gidilir? Yol Tarifi

Kendi taşıtınız ile İstanbul’dan Bozcaada’ya gitmek isterseniz, TEM Otoyol’unu kullanabilir ve Kınalı gişelerinden çıkış yaptıktan sonra Tekirdağ-Malkara istikametinde devam edebilirsiniz. (Malkara-Evreşe arasını yeni otobandan giderseniz yakıt ve zaman anlamında daha karlı olursunuz. Elbette otoyoldan devam ederek köprüden de geçebilirsiniz.) Köprüden gitmek isterseniz daha kısa sürede Bozcaada’ya ulaşabilirsiniz. Köprüden geçmek istemezseniz Gelibolu Feribot’unu kullanarak Lapseki’ye geçebilirsiniz. Lapseki’den sonra İzmir istikametinde devam ederek Ezine’ye gelmeden önce sağda yer alan Bozcaada tabelasından Geyikli’ye ve oradan da Geyikli Feribot İskelesi’ne ulaşabilirsiniz.

Ezine’ye gelmeden sağdan ayrılan Bozcaada yolu dar ve gidiş geliş bir yol. Daha geniş ve güzel bir yoldan gitmek isterseniz, Ezine ilçesine devam ederek ilçeden çıkış yaptıktan çok kısa bir mesafe sonra sağa sapan Geyikli Bozcaada yolunu kullanabilirsiniz.

Otobüsle İstanbul’dan Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?

Otobüs ile direkt olarak Bozcaada’ya giden bir otobüs ne yazık ki bulunmuyor. Bu sebeple otobüs ile adaya ulaşmak isterseniz Geyikli’ye ya da Ezine’ye gitmek zorundasınız. Bu iki yerleşim yerinden Geyikli iskelesine hareket eden minibüsleri tercih edebilirsiniz.

Geyikli-Bozcaada Feribot Seferleri

Adaya Yanaşan Bir Feribotundan Görüntü
Adaya Yanaşan Bir Feribotundan Görüntü

Feribot seferleri mevsimlere, tatil günlerine, bayramlara ve hava şartlarına göre sürekli değişebildiği için kendi sitesinden takip etmek daha kullanışlı olacaktır. Bu sebeple aşağıya Geyikli-Bozcaada seferleri hakkında bilgi veren Gestaş sitesine ait websitesinin adresini paylaştık.

Gestaş Feribot Seferleri

Adanın çok kalabalık olduğu dönemlerde feribotlar hareket saatlerine uymuyorlar, doldukları gibi hareket ediyorlar. Bu sebeple feribot saatine yakın bir saatte iskeleye giderseniz, feribotun zaten kalkmış olduğuna denk gelebilirsiniz. Bunu 2022 Eylül ayında deneyimledik ne yazık ki. Çok kötü bir durum.

1 Comment

  1. Bozcaadada gezilecek yerler ve gezi rehberi blog yazılarının içinde sizin blogunuzu çok beğendim. Oldukça detaylı bilgilere yer vermişsiniz. Tam bir turist rehberi niteliğinde. Bu yazı sayesinde eşimle birlikte rahatlıkla Bozcaadayı gezebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir